Cum va arăta noua Unitate de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean
martie 28, 2018
Programări on-line la Policlinica Bistrița
iunie 29, 2018

Cum va arăta parterul Spitalului Județean de Urgență Bistrița după modernizare

Parterul Spitalului Județean de Urgență Bistrița este la ora actuală în plin șantier, întrucât se fac pregătirile necesare pentru primirea a două aparate performante de investigații imagistice cu care va fi dotată unitatea medicală – un RMN și un CT.

În plus, parterul spitalului va avea o cu totul altă înfățișare după finalizarea lucrărilor, pentru că se vor face și modernizări și va fi amenajată și o zonă de recepție, pentru a oferi condiții cât mai bune pacienților. ”Circuitele medicale vor fi reorganizate astfel încât accesul în spital să se facă printr-o zonă de recepție și de internare centralizată, pacienții adresându-se acelei recepții, nemaifiind nevoiți să străbată diferite cabinete, pentru că în prezent internările se făceau în cabinete diferite. După modernizare toate vor fi în același loc, cu o sală de așteptare mare, cu cabinete de consultații pentru medici, astfel încât pacienților să le fie mult mai ușor privind accesul în spital” a precizat pentru Ziar de Bistrița, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Primele imagini în care se vede clar cum va arăta unitatea medicală după aceste noi investiții au fost făcute publice de președintele Consiliului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a postat și un mesaj pe pagina personală de pe o rețea de socializare: ”Așa va arăta parterul Spitalului Județean de Urgență Bistrița în urma modernizării pentru amplasarea unui nou Computer Tomograf și a unui RMN! O investiție de 3.2 milioane de lei, asigurată de Consiliul Judetean care va asigura pacienților servicii de imagistică medicală de ultimă generație la sediul Spitalului Județean! Acest proiect vine să completeze programul nostru de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe în valoare de 2.7 milioane de euro!”.

Autoritățile județene dau asigurări că până la finalul lunii septembrie, dacă totul decurge normal, cele două aparate performante – CT și RMN, vor fi funcționale.

De asemenea, și Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului va primi o cu totul altă înfățișare, după ce va trece printr-un amplu proces de extindere și modernizare.

Noua Unitate de Primiri Urgențe va avea parte de tehnică medicală, dotări de ultimă generație și o suprafață totală de 1.300 de metri pătrați (față de 350 mp cât are acum).

Actuala Unitate de Primiri Urgențe este insuficientă pentru nevoile actuale și autoritățile județene au căutat soluții pentru a găsi finanțare europeană pentru acest obiectiv important.

Sursa: ziardebistrita.ro