Comunicat – program de vizită restricționat
ianuarie 22, 2019
Spitalul Judeţean de Urgenţă, la ceas de bilanţ. Manager Gabriel Lazany: Peste 10 milioane lei au fost contractate suplimentar prin creşterea actului medical
martie 6, 2019

Uniforme de culori diferite pentru angajații Spitalului Județean de Urgență

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor fi obligați să poarte echipamente de culori diferite, pentru a putea fi identificați cu ușurință. ”Am inițiat procedura de achiziție pentru echipamente medicale, ne dorim ca personalul să poarte un anumit tip de echipamente. Dă și un aer așa de noblețe, dacă vor fi îmbrăcați astfel vor arăta bine, dar mai mult decât atât va fi o identificare vizuală foarte facilă”, a declarat într-o conferință de presă managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.

El a detaliat: ”Ne place sau nu, infirmierei îi place să se creadă asistentă, asistentei îi place să se creadă medic. Acest lucru nu va mai fi posibil după ce vom introduce aceste echipamente medicale, când îl vezi știi că e asistent, brancardier sau infirmieră. Vor fi echipamente pe diferite coduri de culori. Medicii vor fi în alb, asistentele medicale vor avea bluza înflorată iar asistenții medicali vor fi unicolor, într-o culoare acvamarin, infirmierele în violet, îngrijitoarele de curățenie în roșu. Va fi o primă identificare. Deci dacă la un moment dat o persoană îmbrăcată în violet vine și vă spune să nu luați paracetamol că e mai bine altceva, n-o băgați în seamă”.

Cheltuielile cu personalul au o pondere de 74% din totalul veniturilor spitalului, a afirmat Gabriel Lazany într-o conferință de presă în care a prezentat bilanțul pe 2018: ”Comparativ cu alte spitale similare din țară, stăm bine, am văzut spitale care au 80-85-90% cheltuieli salariale. Spitalul realizează venituri pe activitatea medicilor, ea este cea cuantificată și remunerată. Datorită investițiilor făcute, suntem capabili să oferim servicii medicale de calitate și acest lucru se vede, migrația pacienților din Bistrița către cele două centre universitare a scăzut fantastic”.

Lazany a mai spus că ”spitalul fără infecții este o poveste, nu există spital fără infecții. Ele există, trebuie să fim conștienți, și încercăm prin diferite măsuri să le combatem pe cât posibil. Aceste măsuri se văd în activitatea investițională prin materialele și echipamentele pe care le utilizăm în reabilitare. La tot ce am construit la placarea pereților s-a folosit un material cu efect bactericid permanent. Săptămâna viitoare se finalizează licitația la dezinfectanți, prin care vor fi amplasate în toate clădirile spitalului aproximativ 600 de dozatoare cu dezinfectanți”.

Directorul DSP Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a menționat că ”nicăieri în lume nu există spitale fără infecții asociate actului medical”: ”Sunt peste 100 raportate anul acesta de către Spitalul Județean. Nu se poate să nu existe, în continuare se fac tratamente cu antibiotice, aceasta este una dintre cauzele care pot duce la infecții”.

Președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, a declarat că investițiile la SJU Bistrița vor continua și anul acesta. ”În 2019 urmează investiții revoluționare la spital, la momentul potrivit veți vedea, după ce terminăm o să le prezentăm. Mai avem câțiva pași de făcut spre lucruri care vor schimba fundamental viziuni. Ne dorim să acoperim și o gamă de servicii medicale cât mai mare. Vom face investițiile necesare pentru ca servicii care astăzi sunt oferite doar de clinicile de specialitate din centrele universitare să poată fi oferite și aici. Ne dorim ca această categorie de servicii medicale care nu pot fi oferite de Spitalul Județean de Urgență Bistrița să fie foarte mică, doar de înaltă calificare, pe care nu ni le putem permite. Am făcut anul trecut investiții de peste 1 milion de euro din bugetul CJ pentru dotarea cu echipamente, anul acesta vom face mai mult. Este obligatoriu ca atunci când avem un pneumofiziolog ultracalificat să îi asigurăm și echipamentele necesare, așa că vom achiziționa și un videobronhoscop, spre exemplu”.

sursa: www.timponline.ro

Programări Online