Pacient cu plagă toracică, decedat la UPU
aprilie 12, 2023
Copii accidentați în Parcul Municipal Bistrița
aprilie 19, 2023

Starea pacientei cu plăgi produse prin înjunghiere

Nr. 3400/28.03.2023

La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adusă în această dimineață o femeie în vârstă de 35 de ani din localitatea Sângeorz-Băi, prezentând 9 plăgi produse prin înjunghiere, în zona gâtului, toracelui și mâinilor.

La momentul prezentării în UPU, pacienta era în stare stabilă, conștientă și cooperantă.

Întrucât plăgile din zona gâtului și toracelui i-ar fi putut pune viața în pericol, pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale de către medicul specialist în specialitatea chirurgie toracică.

După intervenție, pacienta a fost transferată la Secția Anestezie – Terapie Intensivă. Momentan, este stabilă din punct de vedere hemodinamic și respirator, este atent monitorizată și beneficiază de tratament specific.

Actualizare:

Pacienta cu plăgi produse prin înjunghiere, care a primit îngrijiri medicale la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, a fost externată în data de 10 aprilie în stare bună, urmând să își continue recuperarea la domiciliu, după cum precizează Dr. Vlad Beleuzu, medic specialist în specialitatea chirurgie toracică, cel care s-a ocupat de caz. În plus, psihologul clinician alocat Secției Chirurgie generală i-a acordat suport și consiliere psihologică pacientei, pe tot parcursul internării.

Camelia Strungari,
Purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița

Programări Online
Sari la conținut