Program de Vizită în cadrul SJUB

Având în vedere încetarea stării de alertă epidemiologică determinate de gripă – conform Instrucțiunii nr. 5288/16.03.2023 a Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila – programul de vizitare a pacienților internați, de către aparținători, este următorul:

• de LUNI până VINERI – în intervalul orar 16:00 20:00
SÂMBĂTA, DUMINICA și în SĂRBĂTORILE LEGALE – în intervalul orar 10:00 – 20:00

Excepție fac secțiile Pediatrie, Boli Infecțioase și Pneumologie, unde vizitarea pacienților este permisă doar cu acordul medicului curant și medicului șef de secție.
• La Secția Psihiatrie, pot exista restricții de vizitare a pacienților în funcție de patologie. În aceste situații, vizitarea pacienților se va face cu acordul medicului curant și medicului șef de secție, în intervalul orar considerat oportun pentru fiecare caz în parte.
• În cadrul Secției ATI, unde sunt internați pacienții cu stare generală gravă, programul de vizită se va desfășura în intervalul orar 13:00-14:00. Pentru efectuarea vizitei, este necesară cerere scrisă – formular tipizat care se găsește la Biroul internări, cu minim două ore înainte de intervalul orar alocat efectuării vizitei. Aparținătorii sunt preluați la intrarea în secție de către asistentul social și/sau psihologul secției, echipați cu echipament de protecție și conduși la patul pacientului. Vizita durează maxim 10 minute pentru fiecare aparținător. La un pacient pot intra într-o zi doar doi aparținători, dar nu în același timp. La pacientul critic, vizita se poate desfășura și în alt interval orar, în funcție de solicitările aparținătorilor și cu aprobarea medicului curant/medicului de gardă și/sau medicului șef de secție.

Ca regulă generală, masca de protecție este obligatorie pe tot parcursul vizitei.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița

Programări Online