Avertizor în interes public

Potrivit prevederilor Legii nr. 361/2022 privind protecţia avertizorilor în interes public, avertizor în interes public este persoana fizică ce efectuează o raportare sau divulgă public informaţii referitoare la încălcări ale legii obţinute în context profesional.

Raportarea se poate efectua prin intermediul canalelor de raportare externe sau interne, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa persoana desemnată pentru primirea, înregistrarea, examinarea raportărilor şi efectuarea de acţiuni subsecvente fiind ref. Lazăr Florin Andrei, din cadrul Serviciului RUNOS.

Avertizorul în interes public va raporta, cu bună-credinţă, informaţii despre încălcări ale legii în cadrul SCJUB fie pe adresa de e-mail avertizorinterespublic@sjub.ro, fie pe suport de hârtie, în plic închis, adresat persoanei desemnate. Raportarea se poate face şi prin comunicare la liniile telefonice ori prin alte sisteme de mesagerie vocală, sau prin întâlnire faţă în faţă, la cererea avertizorului în interes public.

Programări Online
Sari la conținut