Curs Prim Ajutor Pediatric – Ediția a II-a
aprilie 26, 2023
Asistență medicală pentru 56 persoane mușcate de căpușe
mai 10, 2023

Tineri agresați în Bistrița, aduși la UPU

Nr. 4970/10.05.2023

La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost aduși sâmbătă, 6 mai, în jurul orei 1.00, doi tineri care au suferit vătămări corporale.
Este vorba despre un tânăr de 20 de ani din Bistrița, diagnosticat cu traumatism craniocerebral minor de grad 0 cu risc, hematom epicranian frontal drept și intraorbital stâng, fractură de piramidă nazală, plagă la buza superioară și diferite echimoze, care, după investigații și tratament de specialitate în Urgență, a fost externat cu recomandări medicale.
Cel de-al doilea este un minor de 17 ani din Bistrița, care a fost diagnosticat cu traumatism craniocerebral minor de grad 0, plagă frontală prin împușcare cu pistol cu aer comprimat, corp străin epicranian radioopac nemetalic, care i-a fost extras din țesutul subcutanat în cadrul unei intervenții neurochirurgicale.
Și cel de-al doilea pacient a beneficiat de tratament specific, ulterior fiind externat cu recomandări la domiciliu și indicația de a se prezenta la control medical pentru scoaterea firelor de sutură.

Camelia Strungari,
Purtător de cuvânt

Programări Online
Sari la conținut