MARATONUL RESUSCITĂRII – Fii Pregătit, un eveniment de amploare la Bistrița
iunie 22, 2023
Bistrița, gazda workshopului “Modele de bună practică în administrarea spitalelor – Rolul autorităților locale”
iulie 14, 2023

Val de pacienți cu suspiciune de toxiinfecții alimentare

La Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița s-au prezentat, din data de 9 iulie și până în data de 12 iulie, mai mulți pacienți – copii și adulți – cu simptome de toxiinfecție alimentară (febră, dureri abdominale, greață, vărsături, scaune diareice), care afirmă că au servit masa din aceeași sursă, la evenimente diferite:

• botez în comuna Dumitrița: 17 copii (1-14 ani), dintre care 10 sunt internați la Secția Boli Infecțioase, și 17 adulți (18-71 ani), dintre care unul este internat la Secția Boli infecțioase. Toți pacienții internați sunt în stare stabilă.

• masă comună după o înmormântare în localitatea Susenii Bârgăului: 3 copii (8-12 ani) și 23 adulți (23-75 ani), care au fost evaluați în UPU și apoi trimiși pentru consult la Secția Boli infecțioase, de unde au fost externați cu tratament și recomandări medicale.

• parastas în cartierul Sigmir al municipiului Bistrița: o familie cu doi copii de 7 și 12 ani, care vor fi trimiși din UPU la Secția Boli infecțioase pentru consult.

La Secția Boli infecțioase mai sunt internați, din data de 11 iulie, 4 pacienți adulți cu aceeași patologie, în stare stabilă, iar în UPU s-a mai prezentat, în data de 12 iulie, un bărbat cu simptome de toxiinfecție alimentară, cu toții afirmând că au servit masa în același local.

Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița

12 iulie 2023

Programări Online
Sari la conținut