RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
martie 11, 2020

Patru operaţii complexe de neurochirurgie, în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Patru operații complexe de neurochirurgie au avut loc în ultimele zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, toate realizate în premieră de medicul specialist în neurochirurgie Andrei Farcaş Rotariu, asistat de medicul primar ATI dr. Victor Saca, anunţă directorul administrativ al SJU Bistriţa, Gabriel Lazany.

Medicul Andrei Farcaş Rotariu, împreună cu dr. Victor Saca, medic primar ATI, care a asigurat anestezia, a operat o fractură complexă posttraumatică, vertebră D11 prin procedeul chirurgical fixare vertebrală cu sistem USS Fracture. Un alt pacient a fost operat de spondilolisteză L5-S1 prin fixare vertebrală cu sistem Zodiac, iar al treilea de hernie de disc cervicală C5-C6 paramediană stânga. Procedeul chirurgical folosit a fost de fixare vertebrală anterioară cu proteză Zero-P.

Nu în ultimul rând a mai fost operat un pacient care suferea de tumoră cerebrală occipitală dreapta sângerată. În timpul intervenţiei a fost amblată în totalitate formațiunea tumorală.
„Bravo dr. Andrei Farcaş – medic specialist neurochirurgie și dr. Victor Saca – medic primar ATI, care a asigurat anestezia pe parcursul desfășurării intervențiilor chirurgicale”, a scris Gabriel Lazany.

Medicul Andrei Farcaş Rotariu, 34 de ani, a acordat un interviu publicaţiei noastre pe care îl puteţi reciti AICI.
Programări Online
Sari la conținut