Programe Naționale de Sănătate

Coordonatori județeni și locali, conform Dispoziției nr. 121/2022 a Direcției de Sănătate Publică a județului Bistrița-Năsăud

Programele naționale de sănătate publică derulate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița


Proiecte Europene

1. „Extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă”


Proiectul „Extinderea pavilionului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă și cea propusă” este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cea mai mare investiție din sectorul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud are o valoare de 82.939.073,64 Euro + TVA, din care 95% finanțare prin PNRR și 5% cofinanțare de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Componente:
1. Extinderea spitalului cu un pavilion cu regimul de înălțime 2S + P + 4E, în suprafață desfășurată de 14.440 mp;
2. Reabilitarea energetică și modernizarea pavilioanelor existente;
3. Digitalizarea spitalului;
4. Dotarea cu aparatură medicală.

• Durata implementării proiectului: 2023 - 2026

Vezi galerie foto:

2. Innovation Skills for Nurses – Curriculum development for up-skilling specialist nurses (SN) and advanced practice nurses (APN)


Proiectul european intitulat Innovation Skills for Nurses – Curriculum development for up-skill specialist nurses (SN) and advanced practice nurses (APN) este coordonat de de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târqu Mureș în cooperare cu alte 5 țări europene (Italia, Franța, Portugalia, Lituania și Grecia).

Proiectul a fost finanțat de Programul Erasmus+, Parteneriate de cooperare în învățământul superior. Innovation Skills for Nurses are ca scop dezvoltarea de soluții adecvate și inovatoare pentru formarea asistentelor medicale de specialitate (SN) și a asistentelor medicale de practică avansată (APM), precum și îmbunătățirea abilităților formatorilor (care se ocupă de educarea asistentelor din câmpul muncii) și lectorilor (pentru studenții de la asistență medicală). Din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița participă personal interesat de dezvoltarea competențelor profesionale.

• Data începerii proiectului: 01.10.2022
• Data terminării proiectului: 30.09.2025

Site: https://innoskillsnurses.umfst.ro/index.php

Descarcă broșura (click aici)

Programări Online
Sari la conținut